Docenten

Naast Joretta wordt het Clavis Ensemble vast begeleid door docenten van De Vioolschool Haarlem.

Hieke Dam
Hieke studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze speelt in diverse orkesten en ensembles en is sinds 2011 werkzaam bij De Vioolschool Haarlem.
Samen met Joretta en Paul stond zij aan de basis van het Clavis Ensemble, dat zijn oorsprong vindt in het Zomermuziekkamp 2015 in Frankrijk.

Zelf als jong talent begonnen weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te leren samenspelen en musiceren.

IMG_4796 Hieke

Paul Medeiros
Paul studeerde viool aan Dalhousie University in Halifax (Canada) en daarna in Nederland aan het Conservatorium van Amsterdam. Paul is actief als kamermusicus en speelt in diverse orkesten en ensembles. Hij is sinds 2012 werkzaam bij De Vioolschool Haarlem. Samen met Joretta en Hieke stond hij aan de basis van het Clavis Ensemble, dat zijn oorsprong vindt in het Zomermuziekkamp 2015 in Frankrijk.

In dit ensemble krijgen de leerlingen de gelegenheid om te spelen in een leerorkest, wat een opstapje kan zijn naar de verschillende jeugdorkesten in Nederland.

IMG_4787 Paul

Katya Woloshyn
Katya is docente altviool. Als oer-altiste geniet zij van de speciale rol die de altviool heeft in muziek. Lesgeven vind ze bijzonder want je opent de muzikale wereld voor de student. Daarnaast begrijp je je eigen instrument beter door het aan een ander te leren. Techniek is belangrijk maar aan het eind van de dag mag je ook genieten van je eigen muziek.

Katya komt uit Canada en heeft altviool gestudeerd aan The Glenn Gould School in Toronto, The University of British Columbia en aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelt door heel Nederland als freelance altiste bij diverse orkesten en ensembles.

Maximiliano Segura Sánchez
Maximiliano is cellodocent. Het bijzondere aan lesgeven voor hem is dat hij de traditie van het cellospelen mag doorgeven aan de volgende generatie. De techniek, het samenspelen en de communicatie met de leerling zijn voor hem belangrijke aspecten. Het maakt hem blij als een leerling merkt dat hij door te leren kan genieten van zijn eigen cellospel. Hij is een enthousiaste docent.

Maximiliano is geboren in Málaga (Spanje) en woont sinds 2008 in Nederland. Hij heeft zijn Bachelor cello en Master barokcello behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als docent bij het Leerorkest Amsterdam en is ook verbonden aan het Clavis Ensemble van De Vioolschool Haarlem.

Maxi 1