Docenten

Naast Joretta wordt het Clavis Ensemble vast begeleid door de volgende docenten:.

Paul Medeiros
PaulPaul studeerde viool aan Dalhousie University in Halifax (Canada) en daarna in Nederland aan het Conservatorium van Amsterdam. Paul is actief als kamermusicus en speelt in diverse orkesten en ensembles. Hij is sinds 2012 werkzaam bij De Vioolschool Haarlem. Samen met Joretta en Hieke Dam stond hij aan de basis van het Clavis Ensemble, dat zijn oorsprong vindt in het Zomermuziekkamp 2015 in Frankrijk.

In dit ensemble krijgen de leerlingen de gelegenheid om te spelen in een leerorkest, wat een opstapje kan zijn naar de verschillende jeugdorkesten in Nederland.

 

 


Katya Woloshyn
KatyaKatya is docente altviool. Als oer-altiste geniet zij van de speciale rol die de altviool heeft in muziek. Lesgeven vind ze bijzonder want je opent de muzikale wereld voor de student. Daarnaast begrijp je je eigen instrument beter door het aan een ander te leren. Techniek is belangrijk maar aan het eind van de dag mag je ook genieten van je eigen muziek.

Katya komt uit Canada en heeft altviool gestudeerd aan The Glenn Gould School in Toronto, The University of British Columbia en aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij speelt door heel Nederland als freelance altiste bij diverse orkesten en ensembles.

 

 

 

 


Maximiliano Segura Sánchez
MaximilianoMaximiliano is cellodocent. Het bijzondere aan lesgeven voor hem is dat hij de traditie van het cellospelen mag doorgeven aan de volgende generatie. De techniek, het samenspelen en de communicatie met de leerling zijn voor hem belangrijke aspecten. Het maakt hem blij als een leerling merkt dat hij door te leren kan genieten van zijn eigen cellospel. Hij is een enthousiaste docent.
Maximiliano is geboren in Málaga (Spanje) en woont sinds 2008 in Nederland. Hij heeft zijn Bachelor cello en Master barokcello behaald aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als docent bij het Leerorkest Amsterdam en is ook verbonden aan het Clavis Ensemble.